Vår Kashmir

Kashmir av högsta kvalitet

Vår noggrant utvalda leverantör tillverkar, spinner och färgar vårt garn i Skottland och har 150 års erfarenhet av garnproduktion. Färgerna som används är miljövänliga och vattnet från färgningsprocessen kan släppas ut i sjön i nationalparken igen, där det ursprungligen kommer ifrån.

Ullen kommer från bergsboende getter som har anpassat sig till de hårda förhållanden och extrema temperaturerna som råder i Gobiöknen. För att överleva utvecklar getterna en underbart tjock päls med ett grovt yttre lager och en fin mjuk underpäls. Endast den mjuka ullen som kommer från delen under hakan och ner under getens mage används i produktionen.

"Vi uppmuntrar till hållbara flock- och betesmetoder, främjar höga djurskyddsnormer och arbetar för att skydda den traditionella livsstilen i nomadsamhället."

Vi strävar efter en hållbar framtid

Klädindustrins arbetssätt leder alldeles för ofta till överproduktion och en negativ påverkan på miljön. Vi anser att mode bör produceras med hjälp av hållbara resurser och utan att skada världen i processen.

House of Knitting är vårt bidrag till en mer hållbar framtid. Vi har noggrant valt ut leverantörer som själva har en konsekvent miljömedvetenhet i sin produktion.

Vi ger våra kunder mer inflytande och möjligheten att göra personliga val gällande sitt nya plagg redan innan produktionen. Inte bara i färg, storlek och passform utan även i hur plaggen produceras genom att erbjuda ett miljövänligt alternativ.

Den innovativa tekniken som används i vår produktion gör plagget sömlöst och följsamt till kroppens konturer, vilket gör det riktigt bekvämt att bära.

Med en passion för mode som är stilren, bekväm och lämplig för alla tillfällen strävar vi efter att göra högkvalitativa kläder som håller hela livet ut.


Välkommen till House of Knitting! 

Upptäck kollektionen