Vår Kashmir

Kashmir när den är som bäst

Vår noga utvalda leverantör tillverkar, spinner och färgar garnet i Skottland och har 150 års erfarenhet och tradition av garnproduktion. Färgerna som används är miljövänliga och vattnet från färgningsprocessen kan släppas tillbaka i sjön, i nationalparken, där det ursprungligen kom ifrån.

Ullen kommer från bergsboende Kashmir-getter som har anpassat sig till de svåra förhållanden och extrema temperaturer som råder i Gobiöknen. För att överleva utvecklar getterna en underbart tjock päls med ett grovt ytterlager och en fin mjuk underpäls. Endast den mjuka ullen som kommer från delen under hakan och ner under buken på geten används i produktionen.

"Vi uppmuntrar hållbar vallning och betesmetoder, främjar höga standarder för djurskydd och arbetar för att skydda detta traditionella sätt att leva inom nomadsamhällen."

Vi strävar efter en hållbar framtid

Klädindustrins sätt att arbeta leder ofta till överproduktion med onödigt slöseri med plagg som leder till en negativ miljöpåverkan. Vi anser att mode ska produceras med hållbara resurser och utan att skada världen i processen.

 

House of Knitting är vårt bidrag till en mer hållbar framtid. Vi har noggrant utvalda leverantörer av råvaror som själva har ett konsekvent miljömedvetande i sin produktion.

Vi vill ge våra kunder mer inflytande och möjlighet att göra personliga val gällande sitt nya plagg inför produktion. Inte bara i färg, storlek och form utan även i sättet plaggen tillverkas, genom att tillhandahålla ett miljövänligt alternativ.

Den innovativa tekniken som vi använder i vår stickning gör plagget sömlöst och följer kroppens konturer vilket gör det riktigt bekvämt att bära.

Med en passion för mode som är snyggt, bekvämt och passar för alla tillfällen strävar vi efter att göra högkvalitativa kläder som håller livet ut.


Välkommen till House of Knitting!

Upptäck kollektionen