Om oss

Inspirerad av en stor livsförändring

House of Knitting grundades 2017 av Anna Genfors, inspirerad av en stor livsförändring efter att hon under en ridtur föll av en häst och drabbades av en rejäl hjärnskakning. Resultatet blev en lång period med vila, långa promenader och brödbak men det behövdes något mer. Efter att ha legat nedstoppade i en låda under många år åkte stickorna fram igen.

Förverkligandet av en idé

Vid den här tiden skrevs det en hel del i media om klädindustrins belastning på miljön och om branschens behov av omställning till en produktion som tar hänsyn till naturens sårbarhet. Efter en tid beslöt sig Anna för att ta sig an utmaningen på riktigt och försöka genomföra sin vision om att tillverka hållbart stickade plagg. Mjukt, mysigt och hållbart var mottot och med riktigt bra kvalitet.

Efter en del undersökande arbete kontaktade hon ett globalt företag med ett europeiskt kontor i England som ligger i framkant gällande teknik och utbildning inom Stickindustrin. Efter två års arbete hade ett litet stall på hennes gård omvandlats till en charmig studio och det var dags att öppna portarna till House of Knitting.